DOMÁCÍ PERNÍK S CITRONOVOU POLEVOU
Po výborném obědě jsem si potřebovala dát nějakou sladkou tečku a tak mě napadl mě perník s citronovou polevou.
Zde je recept a použité suroviny :-)
JE TO OPRAVDU JEDNODUCHÉ, ZVLÁDNE KAŽDÝ! A JE TO ZA CHVILKU HOTOVÝ :-)
NÁZOR:
- snadné
- levné- celá buchta vyjde na necelých 30,-Kč. A to jsme z toho udělali buchtu na velký pekáč.
- chutné-- výborná chuťovka k čaji ke snídani, nebo odpoledne jen tak po obědě
SUROVINY:
- 340g hladké mouky -- 4,- Kč
- 2 lžíce holandského kakaa -- 2,-Kč
- 1/2 prášku do pečiva -- 1,-Kč
- 1/2 prášku do perníku -- 1,-Kč
- 150g cukru -- 4,-Kč
- 1 vejce -- 3,-Kč
- 200 ml mléka -- 3,-Kč
- 100 ml oleje -- 2,-Kč
- máslo a hrubá mouka na vysypání plechu -- 2,- Kč
POLEVA:

- 3 lžíce horké vody -- 0,- Kč
- 3 lžíce šťávy z citronu -- 3,- Kč
- 200 g moučkového cukru -- 5,-Kč
Všechno smíchám dohromady zamíchám a vyleju na vymazaný plech. Nechám péct při 170°C asi 35 minut. Pro ověření toho, že je buchta správně upečená vpíchnu špejlí doprostřed buchty, pokud na špejli nebude žádné těsto je buchta hotová. Troubu vypneme a buchtu v ní zatím necháme odpočinout.
V misce si smícháme 3 lžíce horké vody, 3 lžíce šťávy z citrónu a moučkový cukr přisypávám, až bude směs hustá. Míchám a míchám. Já nemám metličku, tak jsem zvolila lžíci. Až směs bude hustší vytáhnu plech buchty a potřu buchtu šťávou z citronu a nechám zatuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat