úterý 4. listopadu 2014

DOMÁCÍ PERNÍK S CITRONOVOU POLEVOU

Po výborném obědě jsem si potřebovala dát nějakou sladkou tečku a tak mě napadl mě perník s citronovou polevou.

Zde je recept a použité suroviny :-)

JE TO OPRAVDU JEDNODUCHÉ, ZVLÁDNE KAŽDÝ! A JE TO ZA CHVILKU HOTOVÝ :-)




NÁZOR:

  • snadné
  • levné- celá buchta vyjde na necelých 30,-Kč. A to jsme z toho udělali buchtu na velký pekáč. 
  • chutné-- výborná chuťovka k čaji ke snídani, nebo odpoledne jen tak po obědě
SUROVINY

  • 340g hladké mouky -- 4,- Kč
  • 2 lžíce holandského kakaa -- 2,-Kč
  • 1/2 prášku do pečiva -- 1,-Kč
  • 1/2 prášku do perníku -- 1,-Kč
  • 150g cukru -- 4,-Kč
  • 1 vejce -- 3,-Kč
  • 200 ml mléka -- 3,-Kč
  • 100 ml oleje -- 2,-Kč
  • máslo a hrubá mouka na vysypání plechu -- 2,- Kč
POLEVA:

  • 3 lžíce horké vody -- 0,- Kč
  • 3 lžíce šťávy z citronu -- 3,- Kč
  • 200 g moučkového cukru -- 5,-Kč

Všechno smíchám dohromady zamíchám a vyleju na vymazaný plech. Nechám péct při 170°C asi 35 minut. Pro ověření toho, že je buchta správně upečená vpíchnu špejlí doprostřed buchty, pokud na špejli nebude žádné těsto je buchta hotová. Troubu vypneme a buchtu v ní zatím necháme odpočinout.
V misce si smícháme 3 lžíce horké vody, 3 lžíce šťávy z citrónu a moučkový cukr přisypávám, až bude směs hustá. Míchám a míchám. Já nemám metličku, tak jsem zvolila lžíci. Až směs bude hustší vytáhnu plech buchty a potřu buchtu šťávou z citronu a nechám zatuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat